Ahmad Al-Aref, I2

Berätta lite om dig själv.

 

Hej!

Jag heter Ahmad och jag läser mitt andra år på Industriell Ekonomi. Jag är född i Linköping, men är uppvuxen i Jönköping. Mina studier fortsatte direkt efter gymnasiet, då jag valde att flytta till Göteborg och plugga på Chalmers. Under min tid har jag engagerat mig ibland annat programrådskommittén, vilket har varit extremt kul att ha som syssla vid sidan av studierna.
 

Varför valde du industriell ekonomi?

Under gymnasiet läste jag naturvetenskap, och gillade bredden i programmet. Det är samma anledning till att jag valde att läsa Industriell Ekonomi, då man får en sådan bred kompetens. Även möjligheten att kunna nischa sig lite extra med val av teknikbas och master.
Vad tycker du är största skillnaderna med att plugga på universitet jämfört med gymnasiet?
 
Först och främst är det friheten. Friheten att kunna välja vilka ämnen jag ska läsa, och hur jag ska disponera min tid, vilket även gör det mycket roligare att studera. Den stora friheten gör även att man kan välja vilket studiesätt som passar dig bäst, varesig det är att plugga själv eller gå på föreläsningar.
 
Har du några tips för hur man får bostad?
 
Det första och bästa tipset är att sätta sig i bostadsköer, och främst de för studerande, som t.ex SGS och Chalmers studentbostäder. Studenter som är skrivna utanför Göteborg får även förtur på vissa sidor. Publicera annonser på blocket och Facebook där ni förklarar att ni söker en bostad. Kolla med andra vänner, och bekanta om de möjligtvis känner någon som kan hjälpa till. Det brukar inte ta så lång tid att få en lägenhet, men det beror självklart på de kraven man har.