Junior konsult till Financial Risk Management i Stockholm

Junior konsult till Financial Risk Management i Stockholm

Junior konsult till Financial Risk Management i Stockholm

På KPMG arbetar vi tillsammans med våra kunder för att skapa trygghet och bidra i förändring.
Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 189 000 specialister i 152 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med 1700 medarbetare på ett 50-tal orter. Läs mer på www.kpmg.se

Financial Risk Management
KPMG Financial Risk Management (FRM) är en del av KPMG Advisory. Vår enhet arbetar med rådgivning mot finansiella företag dvs. banker, försäkringsbolag och värdepappersbolag men också mot stora företags finansavdelningar s.k. Treasury-enheter. Kraven på våra kunder har succesivt ökat p.g.a. av nya komplexa regelverk men också på grund av en ökad ambitionsnivå när det gäller finansiell riskhantering och kapitaleffektivitet. Våra tjänster efterfrågas därmed allt mer och vi behöver därför bli fler personer. För närvarande söker vi en konsult som vill fokusera extra på Treasury-rådgivning och finansiell riskmodellering. Inom ramen för vår Treasury-rådgivning så hjälper vi exempelvis våra kunder med att utvärdera olika finansieringar, analysera valuta- och räntekänslighet i deras affärsverksamhet eller implementerar system för riskhantering och likviditetsplanering. Inom ramen för riskmodellering hjälper vi kunder och revision med att värdera finansiella instrument och utvärdera modeller för ränte-, valuta- och kreditriskhantering. Läs mer om oss här: https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/se/pdf/advisory/2016/se-Treasury_%20Investment_2016.pdf

Om arbetet på Financial Risk Management 
I denna roll kommer du till största del att arbeta med uppdrag gentemot Treasury. I uppdragen arbetar du inledningsvis ihop med en senior konsult som ger dig utrymme att ta för dig i uppdragen. Vårt mål är att se till att du kommer in i arbetet så fort som möjligt i den praktiska leveransen för chans att tidigt utvecklas och växa i rollen som konsult. Vi har flera av Sveriges bästa regelverks-, riskhanterings- och Treasury-specialister på vår avdelning, något som du omgående blir en del och får möjlighet att lära dig av och arbetar ofta tillsammans med andra specialister inom Advisory. Våra uppdrag har även ibland koppling till andra KPMG-enheter inom och utanför Sverige, varav resor kan förekomma.

Din profil 
Du är nyligen utexaminerad inom ekonomi, industriell ekonomi, finansmatematik eller motsvarande och har 0-2 års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av finanshantering, riskmodellering eller värdering av finansiella instrument, detsamma gäller erfarenhet av bank- eller ekonomiarbete. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i Office-paketet och har du även kunskap i programmering är det ett plus.    

Som person har du lätt för att ta kontakt och smälter snabbt in i olika sociala sammanhang. Vidare ser vi gärna att du är driven, analytisk, noggrann och har god kommunikativ förmåga att presentera tydliga slutsatser på ett pedagogiskt sätt i såväl tal som skrift på både svenska och engelska. Du är van att arbeta i grupp och har förmågan att hantera flera parallella aktiviteter. Vi ser även att du har ett analytiskt tänk samt förmåga att agera självständigt och att ta egna initiativ.

Ansökan 
Du ansöker till tjänsten online på www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev, betygskopior från universitet/högskola samt gymnasiebetyg. Observera att ansökningar som inte innehåller samtliga nämnda dokument inte kommer att behandlas. Då vi arbetar med löpande urval, ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 14/5 2017. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller hur du registrerar din ansökan är du välkommen att kontakta Jenny Jakobsson, rekryterare, +46 70 894 60 04.

Varmt välkommen med din ansökan!