Anna Nänzén, I3

Berätta lite om dig själv.

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt tredje år här på Industriell ekonomi. Efter studenten lämnade jag min hemstad i Småland för att backpacka ett par månader och få chansen att uppleva nya platser och träffa nya människor. Jag åkte också norrut till fjällen för att arbeta som skidinstruktör. Skidåkning är fortfarande ett stort intresse så jag lämnar gärna staden någon vecka för att ta mig till skidbackarna. Under tiden jag studerat på Chalmers har jag engagerat mig inom sektionslivet t.ex. genom att vara med i sektionens mottagningskommitté, vilket betyder att jag planerat och arrangerat mottagningen som hålls för de nya studenterna. Utöver studierna spenderar jag gärna min tid med vänner, reser och dricker kaffe.

Varför valde du industriell ekonomi?
Jag var till en början väldigt osäker på vad jag ville läsa efter gymnasiet. Matte och olika tekniska ämnen har alltid varit ett stort intresse samtidigt som jag inte ville specialisera mig inom bara ett område. När jag fick höra om industriell ekonomi kändes det klockrent för mig då utbildningen kombinera de olika tekniska ämnena med ekonomi och management vilket möjliggör arbeten inom flera olika branscher. Utbildningen är bred och man får ett bra helhetsperspektiv. Jag känner att jag hittat helt rätt och är idag väldigt nöjd med mitt val!

Vad är det bästa med att plugga i Göteborg?
Det bästa är att det finns ett fantastiskt studentliv på campus samtidigt som Göteborg i sig har otroligt mycket att erbjuda. Det finns alltid saker att upptäcka och göra så man riskerar inte att gå rastlös. Mina favoriter är skärgården, alla konserter och mysiga caféer. Göteborg som stad har en öppen och härlig stämning och trots att det är Sveriges näst största stad upplever jag den inte som en storstad. Man tar sig lätt och smidigt runt med spårvagnarna och slottsskogen hittar man centralt om man vill ta sig bort från gatorna.

Var bor du och hur fick du tag på det?
När jag väl bestämde mig för att börja studera insåg jag att det var rätt bråttom att skaffa boende då det inte var lång tid kvar till terminsstart. Jag stod i bostadskö, vilket jag tipsar alla om att ställa sig i så fort som möjligt, en del är helt gratis och några får man betala en mindre summa för att stå i. Jag lyckades få en studentlägenhet via SGS studentbostäder, men fick inte tillträde förrän fyra månader efter studiestart. De första månaderna var jag därför inneboende. Nu har jag en tio minuter lång promenad till Chalmers varje dag och trivs kanon.

Var det som du hade tänkt dig när du började?
Nej, det var så mycket mer! Studentlivet överträffade mina förväntningar på många plan. Mottagningen var bland det roligaste jag varit med om och den gav en möjlighet till att lära känna sina studiekamrater som idag är nära vänner. Det händer saker varje dag, allt från roliga sittningar till en hel helg i skärgården. Något av det bästa med sektionen är att alla är så öppna och hjälpsamma samt att det finns så extremt mycket att engagera sig i utöver studierna om man vill.