Lorenzo Björck, I3

Berätta lite om dig själv.

Hej!

Mitt namn är Lorenzo Björck, kommer från Stockholm och läser mitt tredje år på industriell ekonomi. Efter studenten pluggade jag ett år på teknisk fysik i Lund men kom fram till att det inte var rätt utbildning för mig. Efter ett sabbatsår i Stockholm bestämde jag för att styra vidare till Chalmers och industriell ekonomi och trivs otroligt bra här

Varför valde du industriell ekonomi?

Jag tycker om matte, tekniska ämnen och samhällskunskap och var lite inne på om jag antingen skulle gå en ren ingenjörsutbildning eller om jag skulle plugga renodlad ekonomi. Sedan fick jag reda på industriell ekonomi som är en blandning mellan båda och kände att här hör jag hemma!

Vad gör du vid sidan av studierna?

Jag lägger det mesta av min tid när jag inte pluggar på olika studentengagemang. Jag har varit engagerad i arbetsmarknadskommittén som sköter kontakten mellan näringslivet och sektionen och i INollK som håller mottagningen för alla nya studenter på industriell ekonomi. Annars gillar jag att träna på fysiken som är gymmet där de flesta Chalmeristerna tränar. På sektionen finns det även en idrottsförening som varje söndag ordnar sportaktiviteter som jag försöker gå på så ofta jag kan.

Vad bor du och hur fick du tag på det?

Jag bor mitt på Campus Johanneberg i ett lägenhetskomplex som kallas ”Chabo”. Jag fick tag på det genom Chalmersbostäder som är Chalmers egna bostadskö efter ungefär 2 års köande.

Vad är det bästa med att plugga i Göteborg?

Göteborg har verkligen det mesta. På Chalmers campus finns det studentevenemang, i stan finns det massor med mysiga caféer och barer och om du är sugen på att gå på konsert eller sport kan du göra det på Ullevi, det mesta finns och det går snabbt att ta sig till olika ställen i stan.