Berätta lite om dig själv

Berätta lite om dig själv.

Mitt namn är Elin och jag kommer ifrån Trollhättan som ligger strax en timma utanför Göteborg. Jag är 24 år och läser nu mitt tredje år på Industriell Ekonomi, vilket betyder att jag tog några sabbatsår innan jag fortsatte mina studier. Efter gymnasiet var jag säker på en sak jag ville göra –Resa! Därmed packade jag min ryggsäck för att själv bege mig ut i vår fantastiska värld där bland annat Australien, Nya Zeeland och Bali fick sig ett besök. Resan hjälpte mig att få mina tankar på plats, angående framtiden, så nästa hållplats blev ett tekniskt basår på Chalmers för att sedan fortsätta min resa på Industriell Ekonomi. Förutom att resa så är sport och träning ett stort intresse där handboll alltid legat mig varmt om hjärtat. Detta intresset visade sig också under mitt andra år på Chalmers då jag gick med i sektionens idrottsförening, vilket var ett fantastiskt roligt år!

 

Varför valde du industriell ekonomi?

På gymnasiet läste jag samhällsvetenskap med inriktning ekonomi (därav det tekniska basåret) och var som sagt ganska förvirrad över hur jag skulle fortsätta mina studier när jag tog studenten. Med tiden kände jag dock mer och mer att det hade varit kul att läsa något tekniskt, samtidigt som jag ändå tyckte att ekonomikurserna var intressanta. Det är precis där Industriell Ekonomi kommer in – det bästa av två världar. Genom denna utbildning får jag möjlighet att grotta ner mig lite lagom både på teknik- och ekonomisidan, vilket känns perfekt för mig. Att denna utbildningen ger mig en bred grund att stå på känns också väldigt tryggt, då jag ännu inte är hundra på inom exakt vilket område jag vill jobba.

 

Vad gör du vid sidan av studierna?

Utöver studierna umgås jag mycket med familj och vänner då detta är något jag värdesätter väldigt högt. Jag har ju turen att ha familjen väldigt nära, men jag kan garantera att man hittar sin lilla ”minifamilj” i klassen också, så oroa dig inte om du ska flytta en bit. Som jag nämnde ovan så brinner jag även mycket för sport och träning, vilket ledde till att jag nyss utbildade mig till gruppträningsinstruktör och håller pass inom indoor walking varje vecka. När skolan tillåter så jobbar jag även lite extra på Parker Hannifin inom produktion. Skolan tar mycket tid vissa perioder, men det finns absolut mycket tid till att hitta på annat och faktiskt njuta av studentlivet också!

 

Hur upplevde du Mottagningen när du började år 2015?

Mottagningen var allt jag kunde önska mig. Här träffade jag 120 nya klasskamrater och fick hänga med på nya äventyr varenda dag under 4 veckors tid. Vi fick uppleva allt ifrån spårvagnssittning och skärgårdshelg till den avslutande finsittningen. Att få uppleva allt detta på så kort tid var såklart intensivt, men gjorde verkligen att jag lärde känna så mycket härliga människor och kom in i allt väldigt snabbt. Jag som kom från ett basår tidigare hade ju redan fått testa på Chalmers lite, men det var en helt annan grej nu. Trots att jag hade hört talas om mottagning och allt engagemang så förstod jag det inte riktigt förrän jag såg det själv. Det kan låta klyschigt, men på Chalmers finns det verkligen något för alla!