Stina Torell, I2

Berätta lite om dig själv.

Mitt namn är Stina och jag kommer ifrån Stockholm. Jag är 21 år och läser mitt andra år på Industriell ekonomi.
På gymnasiet läste jag IB-programmet, så under ett sabbatsår efter gymnasiet så pluggade jag lite fysik på komvux samtidigt som jag reste och jobbade, för jag hade insett att jag ville bli behörig till ingenjörsutbildningar. 

Förutom att resa så är sport och träning ett stort intresse. Detta intresset visade sig också under mitt andra år på Chalmers då jag gick med i sektionens idrottsförening, vilket var ett fantastiskt roligt år!

Varför valde du industriell ekonomi?

Det är precis där Industriell Ekonomi kommer in – det bästa av två världar. Genom denna utbildning får jag möjlighet att grotta ner mig lite lagom både på teknik- och ekonomisidan, vilket känns perfekt för mig. Att denna utbildningen ger mig en bred grund att stå på känns också väldigt tryggt, då jag ännu inte är hundra på inom exakt vilket område jag vill jobba.

Vad gör du vid sidan av studierna?

Vid sidan av studierna är jag för tillfället aktiv i sektionens styrelse, vilket tar en del tid, och så gillar jag att vara på klätterlabbet som ligger på campus!
Det blir en del tid i skolans lokaler, men jag spenderar långt ifrån all den tiden på att plugga, mycket snack istället!

Hur upplevde du Mottagningen när du började år 2018?

Jag tyckte att det var en väldigt rolig period. Man kände sig på en gång välkommen och lärde känna massa öppna och entusiastiska personer! Det var väldigt skönt som nyinflyttad till Göteborg att ha något att göra varje dag, man behöver inte ta några initiativ själv utan det var bara att hänga med på allt och ha kul!