Alva Leufstedt, I2

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Alva, är 22 år gammal och läser andra året på Industriell ekonomi på Chalmers. Jag är ursprungligen från en liten by i Västergötland som heter Gällstad. Innan jag började på Chalmers hann jag med att bo i England ett år, resa runt i Nya Zeeland i 4 månader, bo i Spanien ett tag och resa runt i Asien. Nu känns det skönt att vara tillbaka “hemma” i Göteborg och ha börjat plugga något som jag kommer ha användning av i framtiden.

Är du nöjd med ditt val av utbildning?

Efter ett och ett halvt år på programmet är jag mer än nöjd. Kombinationen att studera teknik-och naturvetenskapskurser med ekonomi-och managementkurser är väldigt kul då det är så himla brett och det känns som man får en bra överblick över olika ämnen och lite mer koll vad man skulle kunna tänka sig att jobba med i framtiden. Det är också väldigt kul eftersom man får en inblick i ämnen man aldrig annars skulle läst. Alla studenter på I-sektionen får i andra året välja en inriktning vilket också var väldigt bra för att man då kan specialisera sig lite mer inom ett ämne man tycker är intressant. Jag valde IT-inriktningen vilket jag aldrig skulle kunna tänka mig innan jag i första året läste min första IT-kurs här på Chalmers.

Hinner man verkligen göra saker på fritiden eller går all tid åt att plugga?

Jag tycker man hinner med väldigt mycket mer än bara studier. Jag valde att engagera mig en kommitté här på sektionen vilket jag tyckte var otroligt kul! Ångrar inte det en sekund! Detta gjorde att skolan gav mig så mycket mer än bara plugg. Jag har även nu andra året varit med och startat en miljöförening och en projektgrupp som behandlar jämlikhetsfrågor. Innan jag började på Chalmers trodde jag inte att jag skulle vilja engagera mig så mycket som jag gjort men efter en fantastiskt rolig mottagning och vänner med mycket engagemang så kunde jag inte låta bli. Utöver detta försöker jag få in lite träning och träffa vänner även utanför skolan.

Vad vill du bli när du blir stor?

Jag har faktiskt ingen aning, jag tror nästan aldrig jag kommer att veta det.

Om du beskriver en helt vanlig vardag, hur ser den ut?

Jag tar mig gärna upp i hyffsad tid på morgonen, beroende på när man är i läsperioden så varierar detta mellan 8 till 10. Vanligtvis är det en till två föreläsningar på en dag som jag brukar gå på. Emellan dessa är det lunch, där lunchmöten med kommittén är vanligt men annars bara en trevlig långlunch. Något som jag verkligen uppskattar med Chalmers är att alla föreläsningar innan lunch slutar senast 11.45 och börjar tidigast igen 13.15 så oavsett hur mycket man har på en dag så kan man alltid ta en lunch och hinna snacka med vänner, oavsett vad eller vart de pluggar på Chalmers. På eftermiddagen brukar jag plugga ihop med andra i skolan innan någon form kvällsaktivitet på campus. Det finns väldigt mycket som händer runt om på Chalmers som till exempel quiz, bio eller föreningskopplade aktiviteter. Är vi trötta på skolan efter en heldag är det smidigt att skolan ligger så centralt så det är lätt att ta sig ner och hitta på något på stan.