Filip Wendelin, I3

 

Vem är du?

Mina vänner brukar kalla mig för Filip, vilket jag också heter. Jag är snart 22 år gammal och läser tredje året på Industriell ekonomi på Chalmers. Göteborg är min tredje uppehållsort hittills i livet. Ursprungligen är jag från en liten liten by utanför Sala i Västmanland, med ett treårigt uppehåll i Falun på ett friidrottsgymnasium innan jag flyttade hit. Göteborg ligger definitivt på en topp tre-placering i stads-kampen.

 

Är du nöjd med ditt val av utbildning?

Efter två och ett halvt år på programmet är jag mer än nöjd. Kombinationen att studera teknik-och naturvetenskapskurser med ekonomi-och managementkurser ger en enormt bredd kunskap inom mycket. Samtidigt är det väldigt fördelaktigt att läsa parallellt; när räknefokuset ger vika passar det utmärkt att istället läsa ett kapitel om exempelvis lean production. Gemene student får anpassa utbildningen efter intresse. Jag är intresserad av IT och läser nu därför flera kurser inom det området.

 

Hinner man verkligen göra saker på fritiden eller går all tid åt att plugga?

Enligt mig hinner man med väldigt mycket saker som inte är pluggrelaterat. Många studenter väljer att engagera sig i sektionen och hittar på saker i anknytning till den. Jag valde dock en annan bana. Första två åren satsade jag på friidrott och tränade väldigt mycket. Efter det har jag engagerat mig som löpcoach samt butikssäljare ungefär varannan/var tredje helg. I höstas gjorde jag en egen studie om hur mycket tid jag la på plugget under en läsperiod. Det landade i knappa 30h i veckan, och då klarade jag mig ändå hyfsat bra. Se det dock inte som något absolut, det varierar stort mellan olika kurser och val av insats, men det kan vara en rolig fingervisning.

 

Vad vill du bli när du blir stor?

Jag har absolut ingen aning och jag tror att jag aldrig någonsin kommer att veta det.

 

Om du beskriver en helt vanlig vardag, hur ser den ut?

Jag försöker gärna ta mig upp innan 8 oavsett om jag har föreläsning eller inte, varierad framgång de gånger det inte är någonting att ta sig upp till dock. Efter en stabil frukost försöker jag få ihop några timmar effektivt plugg, föreläsning eller inte. Den ack så viktiga lunchen infinner sig runt 12 och följs oftast av en timmes paltkoma. På eftermiddagen tar jag mig tid att träna och ett gör ett försök att plugga lite till. På kvällen blir det matlagning, och eventuellt att hänga med kompisar, läsning, kolla en serie eller vad som faller in.