Klara Jakobsson, I2

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Klara, är 21 år gammal och flyttade från Stockholm för att börja plugga på Chalmers. Just nu läser jag andra året på Industriell Ekonomi. 

Vad tycker du är största skillnaderna med att plugga på universitetet jämfört med gymnasiet?

En stor skillnad är att en har så mycket mer frihet på universitetet. Du bestämmer själv vilka föreläsningar du vill gå på och därmed blir åtminstone jag mer fokuserad under dem eftersom jag just valt att vara där själv. Hittills har vi också bara läst två kurser åt gången, vilket jag också tycker är mycket skönare jämfört med att läsa typ 8 ämnen parallellt och inte kunna fokusera helt på något. Den kanske allra största skillnaden är att ens fritid och plugg blivit så integrerade i varandra (på ett positivt sätt). Det finns mängder av saker att engagera sig i här på skolan och väldigt många trevliga personer att lära känna. Skolan blir så mycket mer än bara ett ställe att plugga på. Jag tror att det är just det som fått mig att trivas här så bra.

 

Har du några tips på hur man hittar bostad?

Ställ dig i bostadsköer redan innan du bestämt dig för var du vill plugga. Chalmers Studentbostäders kö är exempelvis gratis att ställa sig i och det är alltid bra att samla ködagar. Personligen hörde jag runt med kompisar och det visade sig att en nära vän fått tag i en lägenhet som vi bodde tillsammans i första året.

 

Varför valde du Industriell Ekonomi?

Jag har alltid gillat problemlösning, så tillsammans med ett intresse för matte och fysik på gymnasiet fick jag idén om att någon ingenjörslinje kanske skulle vara kul. Hur det sedan blev just Industriell Ekonomi kommer jag inte riktigt ihåg, men jag hade kompisar som pratade gott om den linjen på andra skolor och tror också att jag föll för att det kändes som en väldigt bred linje som kan öppna många dörrar för olika sorters jobb i framtiden.