Vincent Brigel, I5


Berätta lite om dig själv


Mitt namn är Vincent och jag kommer ifrån Göteborg. Jag är 25 år gammal och läser nu mitt sista år på Industriell Ekonomi. Jag tycker att Göteborg är en grym stad att plugga i då man både har studentlivet men även kan hitta på massa kul utanför campus (skolområdet). Som ett exempel brukar jag gå på hockey och fotboll, konserter och käka på grymma restauranger! Det är skönt att bo i en stad som kan erbjuda allt från affärer till event samt en bra utbildning och det är därför jag har varit här i 25 år.  

 

Varför valde du industriell ekonomi?

Jag började läsa på Handelshögskolan i Göteborg men kände att jag ville läsa mer teknik och matematik samtidigt som jag ändå ville ha en koppling kvar till ekonomi. En bonus var att Industriell Ekonomi även erbjöd mycket managementkurser, alltså hur man strategiskt ska hantera problem och situationer som uppstår på en strategisk nivå. Utbildningen ger en förståelse för helheten i en organisation, man blir en spindel i nätet som har koll på det mesta. Det är en fantastisk utbildning då man lär sig väldigt mycket!

 

Vad gör du vid sidan av studierna?

Jag har i princip sen dag ett engagerat mig i sektionen och Chalmers studentliv. Det finns inget som är roligare och dessutom skapar det en massa energi som jag tar med mig in i plugget. Jag har gjort allt från att planera och genomföra en mottagning för nya studenter, suttit i en styrelse och bestämt hur organisationen ska utvecklas och nu som revisor då jag granskar bokföring och annat. Jag gillar också att spela en del innebandy och löpa vilket det finns gott om möjligheter till på Chalmers, till exempel finns det ett tisdagslöp då man får springa upp och ner för trappor bland annat.

 

Hur upplevde du Mottagningen när du började år 2013?

Jag hade inte förstått att den var så stor. Det är en sak att läsa allt kul som ska ske under en månad, men sen när man faktiskt är där är det helt fantastiskt. Jag träffade vänner för livet, förstod att studier på högskolan är mer än bara plugg. Mottagningen var en start på fem fantastiska år på Industriell Ekonomi. Det jag framförallt tyckte var spännande är att studenterna som börjar kommer från hela Sverige, är i varierad ålder och har massa olika erfarenheter som man vill höra mer om.