Kommittéer

I-Armar

I-Armar är Teknologsektionen för Industriell Ekonomis arbetsmarknadskommitté. För de flesta studenter är Chalmers sista steget före arbetslivet. Därför är det viktigt att studenterna får möjlighet att skapa kontakt med näringslivet samt få en förståelse för vad framtiden innebär.

För att erbjuda den möjligheten till studenterna arbetar I-Armar med att skapa olika tillfällen där studenterna och företag kan möta i varierande situationer under tiden på Chalmers. Det innefattar företagspresentationer, företagsbesök och vår årliga arbetsmarknadsdag I-Dagen.

I-Armar förmedlar studenterna på Industriell Ekonomis färdigheter och ledningsförmågor, medan företagen ges möjlighet att promota sig själva och skapa en långtgående rekryteringsunderlag.

Ni kan också hitta oss på FacebookInstagram och LinkedIn.

Läs mer

Studienämnden

SNI är Industriell Ekonomis studienämnd. SNI för I-teknologernas talan gentemot sektionen och högskolan i studiefrågor. Vi arbetar med att bevaka utbildningens tillstånd och verkar aktivt för studieförbättringar. Vi arrangerar också studiemotiverade event så som pluggfrukostar och Excel-kurser.

I SNIs “Köp och sälj böcker”-grupp har studenter möjlighet att lägga upp annonser om sälj / köp av kurslitteratur löpande under året. Ta en titt på länken längst ner på sidan!

Läs mer

Jämlikhetskommittén

LIKA är I-sektionens jämlikhetskommitté. Vi arbetar för att främja jämlikheten både internt på sektionen och på Chalmers i stort. För att göra detta lägger vi fokus vid de sju diskrimineringsgrunderna för att belysa olika jämlikhetsfrågor och tillsammans arbeta för en mer jämlik värld. LIKA arrangerar event så som Fika med LIKA, Pärla med LIKA, musikquiz och Empati-dagen. Vi deltar även på Jämlikshetsveckan, tillsammans med Chalmers Studentkårs Jämlikhetskommitté (JämK) och de övriga sektionernas jämlikhetsgrupper.

Läs mer

Kommittéer

Mottagningskommittén

Hej, fantastiskt roligt att just du har hittat hit!

Vi i INollK har främst en uppgift, att välkomna alla nya I-teknologer på Götaplatsen i augusti 2023. Vi vill inte bara introducera dem till Chalmers, I-sektionen, Göteborg eller Bonds lära utan även till sitt nya hem. Är man uppmärksam så kan man dessutom höra viskningar om att mottagningen 2023 kan vara den bästa i mottagningarnas historia. Vi försöker hålla mysnivån så hög som möjligt och är aldrig fega för en kram. Så känner du att du behöver en sådan, kom gärna ner till Bondgatan 0, där vi oftast hänger. 

Läs mer

Sexmästeriet

Vi är sexmästeriet vid Industriell Ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola. Eftersom livet som student innebär hårt plugg och trista nudelmiddagar måste sektionens medlemmar ibland få tillfälle att släppa loss och njuta av livets goda sidor. isex syfte är att hjälpa sektionen med just detta.

Genom att hålla i arrangemang som sittningar, gasquer eller bastu låter vi alla som vill delta få en chans att till stort nöje kunna koppla av för en kväll! Ibland kan det vara lite mer glamourösa tillställningar, ibland bara ett sätt att samla sektionens medlemmar för att kunna ha det trevligt tillsammans. Vi anser att studietiden inte bara ska handla om formler, uppsatser och tentor – utan även vara den bästa tiden i I-arens liv!

isex | Est Festivitas Prope Semper

mail: isextjugotre@gmail.com

Läs mer

Ordensällskapet

QQ7 är I-sektionens mest anrika och mytomspunna ordensällskap. Detta sällskap bildades redan år 1533 av sir James IX William Bond och varje år väljs de sju mest begåvade och vackra ynglingarna från Chalmers ut för att föra sällskapet vidare. Pådrivna av historiens vingslag och med ett stort och betungande arv att bära, sprider QQ7 stil och elegans över hela campus genom sin blotta närvaro. Sällskapets medlemmar kännetecknas av deras ljuslila skrudar och bör tilltalas enbart med sin titel. När QQ7 inte belyser sina medstudenters närvaro med lycka och vällust så kan man hitta dem i sitt högkvarter, Golden-I, där generationer av sällskapet har planerat, sabrerat och orerat i hundratals år.

Läs mer

Dryckes och kulturkommittén

DrIkk är Industriell Ekonomis Dryckes- och Kulturkommitté. Vi ansvarar för att förädla vetskapen om finare dryckessorter hos I-teknologerna, samt att bjuda på kulturella upplevelser. På längre sikt vill vi att I:arna skall utmärka sig som kulturella världsmedborgare. Likt Vinga fyr en dimmig söndagsmorgon vägleder vi er genom en skärgård av kulturell stimulans.
Som om inte detta vore nog står vi även för årets kanske absoluta höjdpunkt, Chalmers kanske fetaste event, och Sveriges kanske största lådbilsrally, Bondhelgen. Bondhelgen, som är upprättad i sektionshelgonet James Bonds ära, är nästan för legendarisk och mytomspunnen för att kunna beskrivas. Läs mer på vår hemsida!

Läs mer

Idrottskommittén

IF | Maxime Vincimus

Hej! IF är Idrottsföreningen på Industriell Ekonomi, Chalmers. Vi ser till att det ständigt finns olika idrottsliga aktiviteter till sektionens alla medlemmar. Vårt mål är att hjälpa och finnas till för alla studenter på I som har ett intresse eller engagemang inom hälsa, sport och friskvård.

Varje söndag  mellan 19.00-21.00  anordnar IF olika idrottsaktiviteter i kårhushallen på Chalmers, och varje tisdag samlas vi 17:20  och springer intervaller eller längre rundor. Förutom detta arrangerar vi även ChalmerMästerskap  i fotboll, olika turneringar, stödjer de I-studenter som springer Göteborgsvarvet, idrottsaktiviteter under mottagningen, brännbollsyran och sist men absolut inte minst den årliga skidresan till alperna.

För att se vad vi håller på med så kolla in våra sociala medier:

Instagram: @ifchalmers

Facebook: @ifchalmers

Har du några frågor eller undrar du något så skriv till oss via mejl till if@itek.chalmers.se, eller skriv till oss på Facebook

Läs mer

Fotokommittén

I-Bild ansvarar framförallt för att alla på Industriell Ekonomi har en representabel profilbild på Facebook.

Utöver detta är det vi som förevigar allt som händer på sektionen. Det gör med andra ord inget om minnet från gårdagens event är lite suddigt – våra bilder är alltid knivskarpa.

Läs mer

Rustmästeriet

RustI är sektionens rustmästeri. Vi ser till att Chalmeristen blir mätt under pubrundan och vid andra tillfällen genom att grilla våra utsökta burgare. Vi tillhandahåller även utlåning av inventarier och uthyrning av Aston Martini, vår sektionsbil.

Vi bedriver försäljning av eleganta klädkollektion. Inom en framtid kommer vi ha hand om event utanför Chalmers för att se till att I-aren får uppleva Göteborg!

Läs mer om oss på vår Facebooksida.

Klicka här om du vill boka sektionsbilen.

Kontakt: rusti@itek.chalmers.se eller skicka ett meddelande via vår Facebooksida.

Läs mer

Sektionstidningen

IQriren, undersöker staten och kapitalet sedan 1980-talet. En gång I-sektionens största kommitté, nu sektionens enda granskande organ.

Vi släpper minst 5 nummer av IQriren per läsår samt håller alla studenter uppdaterade kring vad som pågår på sektionen däremellan genom några riktiga spännande och informativa poddar. För att ta del av dessa och få annan viktig information kan ni besöka oss på vår facebooksida!

Läs mer

ESTIEM-styrelsen

Om ESTIEM

ESTIEM är ett nätverk för I-studenter och finns på 79 universitet i Europa. Syftet är att studenterna ska kunna träffas och detta sker genom lokala grupper som arrangerar varierade evenemang. Mer information finns på estiem.org och vår facebooksida.

Åk på ESTIEM-events
Du som studerar på I på Chalmers kan åka på alla events som arrangeras inom ESTIEM. För att göra detta behöver du först registrera dig. Detta görs här: Registrering till ESTIEM.org

Inom ett dygn får du inloggningsuppgifter till estiem.org. Där kan du logga in och anmäla dig till det du vill åka på. 
ESTIEM.org

Läs mer